Neem contact op

Verkoop

Jouw huis verkopen samen met mij?

Als zelfstandig makelaar krijg ik regelmatig de vraag wat mij anders maakt dan een makelaarskantoor. En dat is een terechte vraag. Ik snap ook waarom die vraag veel gesteld wordt. Het verkopen van jouw huis is een belangrijk moment in je leven. En je bent aan het onderzoeken wie jou daarbij het beste kan ondersteunen.

Wat ik veel hoor, is dat na het inhuren van een makelaarskantoor de verwachte service toch tegenvalt. Veel mensen worden warm gemaakt met mooie verkooppraatjes en zodra het contract getekend is, zie je pas de ware bedoelingen van het kantoor: even snel een nieuwe verkoopopdracht scoren.

Dat is nu precies wat je niet wilde.

Bij het verkopen van je huis, wil je dat iemand er echt voor jou is, en wil je even snel contact met hem op kunnen nemen. Een makelaar die even snel een nieuwe verkoopopdracht wilt scoren gaat je daarmee niet verder helpen.

 

Je huis verkopen met een zelfstandig makelaar

Aandacht is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer in de makelaarsbranche. Dat is de reden dat ik me jaren geleden heb losgetrokken van kantoren en voor mezelf ben begonnen. Ik was klaar met het ‘doorschuiven’ van woningen en wilde aandacht weer op de eerste plek zetten. Dat is waar ik zelf mijn voldoening uit haal en dat is wat ervoor zorgt dat jij weloverwogen keuzes maakt.

En dat is een hele andere aanpak dan even snel ‘scoren’.

Wat is mijn werkwijze

1. Kennismaken

Als je mij uitnodigt voor een oriëntatiegesprek kom ik graag bij jou langs om kennis te maken, de woning zorgvuldig te bekijken, in te meten en om te luisteren naar jouw wensen en behoeftes. Tijdens deze afspraak zal ik uiteraard ook vertellen hoe ik te werk ga en wat je van mij kan verwachten.

2. Marktanalyse en verkoopvoorstel

Na onze kennismaking, ga ik op kantoor aan de slag om een verkoopvoorstel te maken. In dit voorstel adviseer ik over de waarde van je huis en stel ik een reële vraagprijs op. De vraagprijs baseer ik op basis van recente verkopen in de omgeving, marktomstandigheden, locatie, type woning, woonoppervlakte, afwerkingsniveau en hoe populair jouw type woning is.

Na de opmaak van het verkoopvoorstel neem ik telefonisch contact met je op om dit met je door te nemen. Als alles duidelijk is, nemen we ook de offerte samen door, daarna ontvang je het voorstel per mail.

Hierna besluit je of je samen met mij jouw huis wilt verkopen of je liever kiest voor iemand anders. Het gaat erom dat jij je er prettig bij voelt. Dus doe vooral wat je gevoel je ingeeft.

3. Het verkoopplan

Nadat je hebt besloten dat ik jou mag ondersteunen bij het verkopen van je huis gaan we samen een volledig verkoopplan op maat maken. Hierbij kijken we samen naar wie je doelgroep is, wat jouw woning uniek maakt, hoe de bezichtigingen worden gedaan en hoe het biedproces eruit gaat zien.

Dit zijn allemaal vragen die wij samen doornemen om tot een goed verkoopplan te komen waarmee we het maximale resultaat kunnen gaan realiseren.

4. Bezichtigen

In de huidige woningmarkt willen er vaak meerdere mensen komen bezichtigen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat een woning bezichtigen een kwestie van gevoel is. Daarom kan ik meerdere varianten van bezichtigingen aanbieden.

Sommige kandidaten krijgen sneller het thuisgevoel als ze alleen zijn, dan tijdens een rondleiding met de makelaar. Ieder huis is verschillend en iedere verkoper ook.

Ik zal altijd op zoek gaan naar de ideale match. Dat wil zeggen dat de bezichtigingen gedaan kunnen worden door de makelaar zelf, maar ook eventueel zonder makelaar!

5. Bieden

Voor veel mensen is dit misschien wel het meest spannende onderdeel. Hoe we dit gaan aanpakken hebben we in ons verkoopplan beschreven, maar komt het er nu op aan. Wij bedenken dit geheel op maat voor jouw woning!

6. De koopakte

Na het spannende biedproces is er een mondelinge overeenstemming met de koper bereikt, goed nieuws! Na deze mondelinge overeenkomst ga ik aan de slag met het concept van de koopovereenkomst.

Alle afspraken die wij met elkaar zijn overeengekomen worden schriftelijk vastgelegd. Na de opmaak van het concept zal ik zorgdragen dat deze bij zowel jou als bij de (potentiële) koper in de mailbox komt.

Het is erg belangrijk dat zowel jij als de ‘tegenpartijen’ het concept kunnen controleren.

Als jouw makelaar zorg ik ervoor dat ik let op fysieke, technische en juridische valkuilen. Het concept zal ik met je doornemen om er voor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent waarvoor je tekent.

Na ondertekening is de koopovereenkomst gesloten. Zowel jij als de koper van jouw huis ontvangt daarna een kopie van de getekende koopovereenkomst en vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin zonder opgaaf van reden kan worden ontbonden (afgezien van de koop). Na deze bedenktijd is je huis definitief verkocht, of verkocht onder voorbehoud.

7. Eindinspectie + notaris

De laatste stap voordat je woning definitief wordt overgedragen aan de nieuwe koper, is de eindinspectie van de woning.

Dit doen we voorafgaand aan het bezoek aan de notaris. Samen kijken we of alles volgens afspraak is opgeleverd zoals in de koopovereenkomst en lijst van zaken is overeengekomen. Er zal een inspectierapport opgemaakt worden met onder andere de meterstanden. Hierna is het moment om de leveringsakte bij de notaris gaan tekenen en de sleutels te overhandigen aan de koper.

Het is gelukt!

Gefeliciteerd met de verkoop!

Je woning verkopen met mij als makelaar?

Neem dan contact met mij op!